Пауланер - германски вкус

Вторник, 01 Септември 2015 14:45

Пауланер - германски вкус

Пауланер е најпознатото Германски пивски бренд, секако учесник и на Пиволенд. Ви ги претставуваме следниве пивски видови од всоко квалитетниот бренд:

Пченично Матно Цитрон Пиво - Hefe Weisse Dunkel. Најдобрата комбинација од овошјето и традицијата.Вистинскиот сооднос од Пшеничното натур пиво и природна лимунада му давата прекрасна мат златна боја, со вкус на пиво и колач од лимoн. Уживајте во леснотијата и освежувањето што го нуди овој специфичен вкус.

Оригинал Минхенско Светло Пиво - Original Munchner. Кога оригинал минхенското светло пиво било произведено за прв пат кон крајот на 19-тиот век, тоа беше спектакуларен успех. Со својот необично пријатен мирис и природно полн вкус, стана популарно. Денес минхенското светло пиво е најдобро природно лагер пиво во светот и број еден Paulaner извозно пиво во преку 30 земји со својот суптилен и пикантно кревок вкус. Содржи: 11,5% ферментирани житарици, 4,9% алкохол,42,0 kcal/100ml.

Салватор - Salvator. Со својот јак, типично сладкаст вкус е оргинал Пауланер пиво. Основа на вриењето на ова пиво содржи најпрефинет засладувач од хмељ и темен јачмен. Пауланеровите монаси го служеле Салватор како замена за храна за време на Постот. Меѓу нив најпознатиот пивар Отецот Барнабас, кој бил управител на Пауланер манастирската пивараод почеток на 1773 година. Тој оригинален рецепт е денес скоро ист како и за време на Отец Барнабас. Со обврска да го заштити оригиналниот рецепт, Пауланер имаше трговски жиг „Salvator“ патентиран 1896 година. Содржи: 18,3% ферментирани житарици, 7,9% алкохол,68,0 kcal/100ml.

Пченично матно темно пиво - Hefe Weisse Dunkel.

Уникатна понуда, традиционално пивска. Со секое купено пиво, гратис добивате пивски афродизијак - кикиритки.